- Formidabel innsats i en turbulent tid

Høy aktivitet, fornøyde medarbeidere og en fin omsetningsvekst. Slik oppsummerer Nor Tekstils bærekraftsrapport året vi har lagt bak oss.

– Nor Tekstil har over tid hatt sterkt fokus på bærekraft og sirkulær økonomi. Dette har gjort oss til en foretrukket partner og bidratt til veksten selskapet har hatt, forteller administrerende direktør Leif Gunnar Belsvik.

- Siden 2008 har vi årlig satt nye og skarpere målsetninger for å redusere vårt globale miljømessige fotavtrykk. Vi har så langt hentet ut store deler av potensialet som ligger i forbedringer av eksisterende løsninger. Nå er det tydelig at vi må tenke nytt for å ta nye kvantesprang.

I riktig retning

Nor Tekstil sin visjon er å bli best i verden på innovativ og bærekraftig tekstilservice.

Under pandemien ble produksjonseffektiviteten påvirket negativt av svingninger i etterspørsel, slik at nøkkeltallene utviklet seg noe dårligere enn foregående år. Nor Tekstil er fornøyd med at utviklingen nå igjen går i riktig retning ettersom markedene normaliserte seg i løpet av 2022.

For vaskerivirksomheten har Nor Tekstil siden 2008:

  • Redusert bruk av fyringsolje fra 43% til 6% av totale energibærere i 2022

  • Kuttet energiforbruk per kg tøy med 35%

  • Senket utslipp av klimagasser per kg tøy med 37%

  • Oppnådd en reduksjon i vannforbruk per kg tøy med 44%

  • Økt produksjonsvolum fra Svanemerkede vaskerier til 92% av totalt volum

Bli bedre kjent med vårt bærekraftsarbeid

I Bærekraftsrapporten for 2022 kan du lese mer om hvordan vi har jobbet med integrering av bærekraft, strategisk viktige områder, mennesker, mål og resultater.

Se NorTekstils bærekraftsrapport for 2022 her.

Gasta Design