Bærekraftig forretningspraksis - slik ivaretar vi kravene i Åpenhetsloven

Som medlem i Etisk Handel Norge har vi i Nor Tekstil forpliktet oss til å årlig rapportere om status i arbeidet med å påvirke egen leverandørkjede. 

Målet er å sikre at våre tekstiler blir produserte under rettferdige forhold – som ivaretar mennesker og miljøet, samt bidra til at fokuset rundt bærekraftig forretningspraksis økes.

- Som en av bransjens største innkjøpere av tekstiler har Nor Tekstil et særskilt ansvar knyttet til etisk handel. Våre kunder skal være trygge på at tekstilene de leier eller kjøper har riktig kvalitet og er produsert på en måte som ivaretar mennesker og miljøet, sier konsernsjef Leif Gunnar Belsvik. 

-  Vi anerkjenner at etisk handel er et omfattende tema, og at det krever en innsats av oss som bedrift hvis vi skal kunne bidra positivt på dette området. I tillegg er det økende oppmerksomhet i samfunnet som innebærer at både krav og forventninger fra våre interessenter øker. 

Åpenhetslovens krav til offentliggjøring er i sin helhet ivaretatt i Nor Tekstils årsrapportering som medlem i Etisk Handel Norge.

I vår aktsomhetsvurderinger for bærekraftig forretningspraksis for 2022 kan du lese mer om våre mål, fremdrift, samt hvordan arbeidet med aktsomhetsvurderinger er organisert i bedriften.

Stiller krav til dokumentasjon 

Nor Tekstil skal prioritere leverandører som kan dokumentere og vise i praksis at arbeid for ansvarlighet i leverandørkjeden er en selvfølge og at de oppdaterer oss på resultater og aktiviteter. 

Våre leverandører må godta Nor Tekstils egne retningslinjer for etisk handel som igjen er basert på retningslinjene til Etisk Handel Norge.

Dette sier Åpenhetsloven 

§5 i Åpenhetsloven beskriver kravene til offentliggjøring av vårt arbeid med aktsomhetsvurderinger og hvordan vi forholder oss til risiko som fremgår av kartleggingen

- les mer her.

 

BærekraftGasta Design