Nor Tekstil sikret storkontrakt

Nor Tekstil avdeling Florø feiret med kake i kantinen
Foto: Arne Hjort Johansen, Firdaposten

Nor Tekstil er landets ledende tekstilleverandør, med hovedkontor i Florø. Blant annet leverer vi tekstiler til de fleste sykehus i Norge. Et av få unntak de siste årene har vært tekstilleveranser til Førde Sentralsjukehus. Derfor er vi ekstra stolte over at vi denne uken signerte en fireårskontrakt (2+1+1) med Helse Førde.

Lokalsykehuset tilbake i Florø

1. juli 1970 overtok Rolf og Ester Belsvik vaskeriet i kjelleren på Fylkessykehuset i Florø. Denne etableringen var startskuddet for det som senere skulle bli kjent som Nor Tekstil. De senere år har Nor Tekstil vokst seg til å bli Norges ledende leverandør av tekstilservice, med 25 vaskerier rundt om i landet. Vi er fortsatt en familieeid bedrift og har beholdt vårt hovedkontor i Florø.

- Vi har kjent litt på det å vaske for omtrent alle sykehus i Norge, med unntak av vårt eget lokale sykehus. Derfor er vi kjempestolte over å ha inngått avtale med Førde Sentralsjukehus. Endelig er vi tilbake, forteller Arild Ommedal som er Markedssjef Helse i Nor Tekstil.

 

Tilfører lokale arbeidsplasser

Nor Tekstil har hatt et godt team som har jobbet med anbudet til Helse Førde gjennom sommeren og høsten. Dette arbeidet har vært ledet av Anbudssjef Jostein Fredheim. En fireårsavtale med Helse Førde har en estimert verdi på omtrent 30 millioner kroner. En slik avtale vil tilføre vaskeriet i Florø et betydelig volum som skal produseres de neste fire årene.

Driftssjef Fred Helge Kvammen er ekstra fornøyd med å sikre seg opp mot 10 nye lokale arbeidsplasser.

I tillegg til nye arbeidsplasser utløser avtalen også flere store investeringer.

Det å kunne trygge og være med på å tilføre nye lokale arbeidsplasser er viktig for oss, og denne avtalen vil bidra til nettopp det. Vi forventer at avtalen med Helse Førde vil tilføre vaskeriet vårt opp mot 10 nye arbeidsplasser.
— Fred Helge Kvammen, Driftssjef Nor Tekstil avd. Florø

Best i verden på innovativ og bærekraftig tekstilservice

Nor Tekstil har som uttalt visjon at vi skal bli best i verden på innovativ og bærekraftig tekstilservice.

- At Helse Førde nå velger oss som leverandør viser at de verdsetter oss og det arbeidet vi gjør, forteller Anbudssjef Jostein Fredheim.

Nor Tekstil avdeling Florø er et Svanemerket vaskeri. Når vi nå inngår avtale med Helse Førde vil vi foreta store investeringer for å gjøre avdelingen enda mer miljøvennlig og energieffektiv. Blant annet vil det bli investert i maskiner, utstyr, kjøretøy og tekstiler. Dette vil sikre stabile og bærekraftige leveranser til Førde Sentralsjukehus.

Vi i Nor Tekstil ser frem til å være en trygg og god leverandør for Førde Sentralsjukehus i årene som kommer.

HelseArild Ommedal