En kulinarisk opplevelse UNDER vann

1-min.jpg

I mars 2019 åpnet det som blir omtalt som verdens største undervannsrestaurant ved Lindesnes. Treffende nok heter restauranten Under, og den befinner seg fem meter under havoverflaten. Her kan du nyte en kulinarisk reise helt i øverste klasse og kravet til tekstiler er svært høyt. Som tekstilleverandør er vi i Nor Tekstil stolt over å kunne være med på å sikre at Under leverer kundeopplevelser av de sjeldne.

"Under" i Lindesnes er Europas første og verdens største undervannsrestaurant.

"Under" i Lindesnes er Europas første og verdens største undervannsrestaurant.


Europas første og verdens største

Fem meter under havoverflaten ved Lindesnes finner du restauranten Under. Her ligger det som omtales som Europas første og verdens største undervannsrestaurant. Med panoramautsikt over fisk, krabber og et innholdsrikt dyreliv, ligger naturligvis fokuset på mat fra havet.

Det moderne lokalet er tegnet av det prisvinnende arkitektbyrået Snøhetta og rommer plass til 40 gjester.

Etter en lang byggeperiode ved kaien utenfor Lindesnes Havhotell ble bygget i 2018 senket ned i havdypet. Med kun 10 minutters kjøring til Norges sørligste fastlandspunkt, er Under bygget for å kunne motstå både stormer og hundreårsbølger!

Det er brødrene Stig og Gaute Ubostad som står bak 70-millionersprosjektet. De eier og driver i tillegg både Lindesnes Havhotell og Rosfjord Strandhotell i Lyngdal som også er kunder hos Nor Tekstil.

Menyen

Konseptet til restauranten handler om at du gjennom 15-18 retter skal kunne jobbe deg gjennom en kulinarisk reise fra stranden og ned i havdypet. Med ferske ingredienser, rene smaker og kortreiste råvarer tilbyr restauranten en unik smaksopplevelse. Mange av de tidligere ansatte kommer fra topp restauranter fra hele verden og kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard har satt sammen en meny av høy høy klasse.

I tillegg er det også en mesanin et nivå over selve restauranten, i brytningen mellom luft og sjø.

Er altid vanskligt når man starter op som ny restaurant, mange ting som må plads, bestilles og organiseres. Er naturligt at alt ikke går på skinner fra man starter op med nye leverandører og kunder. Men er utrolig glad for den service Nor tekstil har vist os og ikke mindst tålmodighede med os.
— Nicolai Ellitsgaard, Kjøkkensjef
Det er et rikt dyreliv utenfor vinduet på “Under”.

Det er et rikt dyreliv utenfor vinduet på “Under”.

Tøy fra Nor Tekstil

Restaurant Under leier kokketøy, servietter og kluter av Nor Tekstil. Omfanget er stort og kravet til kvalitet er høyt grunnet segmentet restauranten retter seg mot og graden av service som tilbys. Blant annet benyttes fuktige og oppvarmede kluter flere ganger igjennom servering slik at gjestene har anledning til å tørke seg etter finger-retter.

Restaurant Under har fokus på bærekraft, noe som vises gjennom bruk av råvarer og maten som serveres, men også i bruk av tekstiler. På badet finner man ikke papir, men hvite sammenrullede frottékluter som gjestene tørker seg med og legger i en kurv til vask. På denne måten unngår man bruk av papir. For å sikre høy kvalitet på tekstiler er god dialog og tett oppfølging viktig. Kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard er så langt fornøyd med denne relasjonen.

Det er ikke alle bedrifter hvor markedsansvarlig springer i en bil for og levere 100 servietter på en lørdag eftermiddag, spessielt ikke når vi ligger 1,5 time væk hver vej. Altid på og let at få tak på, alle problemer som har måtte opstå har de vært veldig løsningsorienteret på og dette sætter jeg utrolig stor pris på, avslutter en fornøyd kjøkkensjef.