Støtte til Sykehusklovnene

Hvert år gir vi i Nor Tekstil støtte til organisasjoner som yter hjelp til noen som har det vanskelig. Som leverandør til de fleste sykehus i Norge, har vi i år valgt å gi et bidrag til en organisasjon som gjør en viktig jobb for de aller minste. Vi har derfor valgt å gi et økonomisk bidrag på kr 190.000 til Sykehusklovnene.


Sykehusklovnene

I år 2000 startet Siv Øvsthus Helseklovnene og introduserte for første gang sykehusklovning på Haukeland sykehus. Dette er en ideell organisasjon som har sin administrasjon i Oslo. De er per i dag tilstede på 19 sykehus rundt om i landet. Sykehusklovnene hadde i 2019 nærmere 30 000 møter med barn innlagt på sykehus. I pandemien var dette tallet naturlig nok noe lavere. Likevel gjennomførte de hele 19 500 møter i løpet av 2020.

Over 50 sykehusklovner er tilknyttet organisasjonen. Alle er profesjonelle skuespillere som er trent for arbeid med barn på sykehus. Sykehusklovnene besøker barn mellom 0-18 år.


Tekstilleverandør til de fleste sykehus i Norge

De aller fleste sykehus i Norge mottar sine tekstiler fra Nor Tekstil. Over en tredjedel av vår omsetning kommer fra sykehus og helseforetak. Dette betyr at dersom du er pasient eller ansatt på sykehus, er sannsynligheten stor for at det er tekstiler fra Nor Tekstil du bruker. Som tekstilleverandør til sykehus og helseforetak anser vi ikke dette kun som en kunde- og leverandørrelasjon. Vi er viktige samarbeidspartnere, og det å jobbe på vaskeri er et viktig samfunnsoppdrag. Du kan lese mer om dette her.

Når vi skulle dele ut årets julegave til en ideell organisasjon, ønsket vi derfor å gjøre litt ekstra stas på den viktige jobben som blir gjort ute på sykehusene. Pårørende forteller om hvordan møter med Sykehusklovnene bidrar til større livsglede og mestring hos barn i det som ellers er en vanskelig sykehushverdag. Dette er noe vi ønsker å støtte og være med på å legge til rette for. Tidlig i desember var vi i tillegg så heldige at Sykehusklovnene kom på besøk til et av våre vaskerier. Du kan se egen video av dette besøket.


Gavesjekk til alle lokasjoner

Per i dag er Sykehusklovnene tilstede på 19 sykehus rundt om i Norge. Enkelte steder oftere enn andre. Vi sendte ut vår lokale driftssjef med en gavesjekk på kr 10.000 til hver lokasjon Sykehusklovnene er tilstede på. Dette var et bidrag som ble svært godt tatt i mot. Du kan se bildeserie fra dette nederst i artikkelen.

- Gaven fra dere er viktig for oss, og hjelper oss slik at vi får til mange møter med barn på sykehus. Møter som vi vet gir livsgnist gjennom humor, omsorg og glede. Fordi pandemien har ført til fallende inntekter kommer julegaven fra dere ekstra godt med akkurat i år.

Ida Nyrud, Markedskoordinator fundraising i Sykehusklovnene

Vil du være med å gi barn på sykehus glede og livsgnist i en tøff sykehushverdag? Da kan du klikke her eller bruke Vippsnummer 10221.

Se bilder og videoer av overlevering nedenfor:
(For ordens skyld ble overlevering utført på en forsvarlig måte og før nye og innskjerpede smittevernstiltak ble innført)

HelseArild Ommedal