Nor Tekstil satser på Digerneset

Nor Tekstil bygger landets mest moderne vaskeri på Digerneset utenfor Ålesund. - Digerneset har blitt et regionalt knutepunkt for logistikk og næring, og er en strategisk plassering for vår videre satsning i Møre og Romsdal, sier konsernsjef Leif Belsvik.

Nor Tekstil, som har hovedkontor i Florø, er Norges ledende aktør innen tekstilservice og vaskeritjenester, og har 25 industrielle vaskerier fra nord til sør i landet. Det nye vaskeriet på Digerneset Næringspark samlokaliserer Nor Tekstils virksomhet fra vaskerier i Molde og Ålesund, i ett større og topp moderne anlegg. - Vi har tro på at et større og samlet fellesvaskeri i Møre og Romsdal vil styrke Nor Tekstil sin konkurransekraft i regionen, og legge til rette for videre vekst og utvikling, sier Belsvik.

Nor Tekstil ser langsiktig på satsningen, og det nye bygget på 6500 kvadratmeter er dimensjonert til å kunne betjene regionens fremtidige behov for vaskeri- og tekstilservice. Anlegget vil bli utstyrt med det siste innen automatisering og robotisering, noe som vil medføre betydelig energieffektivisering og redusert vannforbruk. – Vi har en visjon om å bli best i verden på innovativ og bærekraftig tekstilservice, og anlegget vil mer enn halvere vårt fotavtrykk i regionen, sier Belsvik.

I tillegg til kunder i Molde og Ålesund skal Nor Tekstils nye anlegg betjene kunder fra Geiranger til Kristiansund. – At Digerneset er strategisk plassert i forhold til våre kunder, og ikke minst at det er lagt til rette for fylling av alternativ energi som hydrogen og biogass på området, har hatt betydning for vårt valg av lokasjon, sier Belsvik.

Totalt investeringsnivå for prosjektet er opp mot 250 millioner kroner og vaskeriet skal etter planen være innflyttingsklart siste kvartal 2025. - Vi ser frem til samarbeidet med Digerneset Næringspark og gleder oss til å sette spaden i jorda, avslutter Belsvik.

 

For mer informasjon kontakt:

Arild Ommedal