Veien mot en ren fremtid – bærekraftsrapport for 2023

Grønne tråder – veien mot en ren fremtid er navnet på vår ferske bærekraftsrapport. Rapporten vil gi deg et innblikk i hvordan vi i Nor Tekstil gjennom 2023 har jobbet for å redusere vår påvirkning på miljøet.

- To viktige bærekraftsutfordringer som vaskeribransjen står overfor i dag er forbruket av fossil energi og håndtering av tekstilavfall. Vi har langsiktige mål om å bli fossilfrie og vi har nullvisjon på tekstilavfall, men det er fortsatt et stykke igjen for å nå disse ambisiøse målene, forteller konsernsjef Leif Gunnar Belsvik.

I 2023 startet Nor Tekstil arbeidet med dobbelt vesentlighetsanalyse iht. krav i det kommende bærekraftrapporteringsdirektivet (CSRD). Vi har også forpliktet oss til utslippsreduksjon ved å signere avtale med Science Based Target-initiativet (SBTi). Forpliktelse til utslippskutt gjennom SBTi innebærer at vi skal sette absolutte mål for utslipp av klimagasser, og dermed bidra til å nå 1,5-graders målet i Parisavtalen. 

- Disse initiativene gir en enda tydeligere retning for vår strategi innen bærekraft og vi understreker med dette at vi tar føringen i bransjen og tar det grønne skiftet på alvor, forklarer Belsvik.

Les mer om høydepunktene fra året som har gått og hvilke fire dimensjoner som danner rammen for vårt arbeid med bærekraft.

Bærekraftsrapporten for 2023 finner du her.

Gasta Design