SleepAngel hygienepute

SleepAngel® er en revolusjonerende og innovativ pute som har redefinert hygienen på helseinstitusjoner. I motsetning til den tradisjonelle puten har SleepAngel-puten en membran som kun slipper inn luftmolekyler. Dette gir redusert smitterisiko for brukeren, og den prisvinnende teknologien viser til klinisk dokumenterte fordeler. Nor Tekstil er den eneste norske leverandøren av produktet og har leveringsklare puter på lager.



Puten holder bakterier, virus, midd og støv ute

SleepAngel® er en hygienepute som reduserer smittefaren, den har en innovativ membran som kun slipper inn luftmolekyler. Dette gjør at en holder bakterier, virus, midd og støv ute. Puten ivaretar pasientens helse, samt at den forbereder og bevarer komforten til pasientene. SleepAngel-puten kan enkelt rengjøres ved å stryke en klut med desinfiserende middel på overdelen, i motsetning til tradisjonelle puter som må vaskes.  Det er ett bærekraftig produkt som gir både tid- og kostnadsbesparende for våre kunder. Fyllmassen i standard putene som vi leverer til helseinstitusjoner og sykehus er i miljøvennlig Primaloft Bio™-fiber, som er tidenes første og biologiste nedbrytbart og 100% resirkulert syntetisk stabelfiber.

Disse egenskapene gjør at vi opplever en økt etterspørsel etter produktet i helsemarkedet.

Et bærekraftig alternativ som gir komfort

SleepAngel®  hygieneputene ble utviklet for å redusere smittefaren på sykehus og helseinstitusjoner For å unngå smitte bør en tradisjonell pute optimalt sett vaskes mellom hver eneste pasient, ved hyppig vask vil en redusere levetiden på puten som vaskes. Ved erfaring fra våre kunder er at levetiden på en SleepAngel-pute vare mellom 3 og 5 år, ved normal slitasje. En ordinær pute tåler vanligvis mellom 5 til 10 vask. Det betyr en betydelig høyere antall nye puter i løpet av ett år. SleepAngel®   puten skal ikke vaskes i maskin, men rengjøres og eventuelt desinfiserer på sengepost eller ved på sengesentral. Derfor reduserer en miljøbelastningen ved at en unngår å transporterer putene til vaskeri, både internt og eksternt.

I tillegg er puten flammehemmet som gjør den egnet både for offshorekunder og psykiatriske klinikker hvor dette kreves. Den er også godt egnet for hoteller.

SleepAngel® produkter forbedrer pasientsikkerheten, uten at det går på bekostning av pasientkomfort eller bærekraftsmål.

SleepAngel®  utvikler også en egen app hvor sykehuset eller institusjonene kan følge produktenes levetid og renhold. Alt dette for å ivareta smittevern, trygghet for pasienter.

Workshop med produsent Gabriel Scientific.

SleepAngel gav best uttelling

I 2019 utførte Akershus Universitetssykehus et pilotprosjekt hvor de testet ut vaskbare puter, foldepute og SleepAngel® pute på ett visst antall senger.

Tilbakemelding fra pasienter og ansatte ga SleepAngel®  best uttelling, og prosjektgruppen la dette frem til sykehusledelsen.

I dag har Ahus implementert over 2000 puter på sykehuset.  

Vi i Nor Tekstil ønsker å ha fokus på produktopplæring og forståelse av produktet, derfor gjennomførte vi opplæring i plenumsalen for renholdere. I tillegg hadde vi stand på sykehuset i 2 dager etter at de første 1000 var distribuert rundt på sykehuset.


Fyllmassen i standard putene som vi leverer til helseinstitusjoner og sykehus er i miljøvennlig Primaloft Bio™-fiber, som er tidenes første og biologiste nedbrytbart og 100% resirkulert syntetisk stabelfiber.

Det er spennende å teste ut nye produkter på markedet og ny teknologi fra leverandør som gir ytterligere økt fokus på smittevern
— Assisterende markedssjef Helse i Nor Tekstil Anne Kristine Mittet

Anne Kristine Mittet i Nor Tekstil har lang erfaring fra vaskeribransjen sier følgende «Vi har mange forespørsler fra både nye og eksisterende kunder. Det er spennende å teste ut nye produkter på markedet og ny teknologi fra leverandør som gir ytterligere økt fokus på smittevern»

Ulike produkter fra SleepAngel®, og som benyttes som støtteprodukt kan være:

Puter i ulike størrelser, ammepute, dyner, madrasser osv.

Ønsker du mer informasjon om SleepAngel®, send oss en epost til kundeservice@nortekstil.no

Therese Svortevik