Nor Tekstil satser videre på Innlandet

Nor Tekstil avdeling Biri er en viktig avdeling som fungerer som knutepunkt for flere Nor Tekstil-avdelinger rundt om i landet. Dette er en avdeling vi satser på og ønsker å utvikle videre. Derfor oppretter vi nå en egen distribusjonsavdeling.

Nor Tekstil avdeling Biri

I 2010 gikk Hedmark vaskeri AS og Oppland vaskeri AS sammen og etablerte Tekstilvask Innlandet AS. Dette var to tradisjonsrike vaskeri som ble etablert på 50- og 70-tallet.

Februar 2018 kjøpte Nor Tekstil selskapet, og høsten 2019 ble de fusjonert inn i Nor Tekstil.

Nor Tekstil vasker og leier ut tekstiler til bedriftsmarkedet, og er Norges ledende leverandør av tekstiltjenester. Vi er eneste landsdekkende aktør i vår bransje, og vi har 26 industrielle vaskerier fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. Vår visjon er å bli best i verden på innovativ og bærekraftig tekstilservice. Selskapet har over 1.200 ansatte og mer enn 10.000 kunder. Vi omsetter årlig for over 1,5 milliarder kroner. Vårt hovedkontor ligger i Florø i Vestland fylke.

Vi driver tekstilservice. Det betyr at vi leier ut rene tekstiler til hoteller, sykehus, bedrifter og de som har behov for det. Bor du på et av hotellene i Innlandet er det stor sannsynlighet for at du ligger i vårt nyvaskede sengetøy. Det samme gjelder om du jobber på sykehus i Innlandet. Da bruker du sannsynligvis arbeidstøy fra Nor Tekstil Biri. Vi holder tekstilene rene og pene til enhver tid.

Nor Tekstil avdeling Biri er en avdeling vi er stolte av og som vi satser på å videreutvikle. Avdelingen er et sentralt knutepunkt for flere Nor Tekstil-avdelinger. Innlandet er en viktig region for Nor Tekstil. Vi tror på økt aktivitet både i det private og det offentlige næringslivet. Økt aktivitet i regionen vil skape behov for våre tjenester. Vi satser derfor offensivt i bedriften vår på Biri. Vi har allerede investert 20 millioner i oppgradering av maskinparken med robotisering og automatisering. I tillegg har vi utvidet industriarealet med 800 kvadratmeter. Mer kommer etter hvert. Vi mener selv at vi har en spennende bedrift i en spennende region.

Vaskeriet sysselsetter i dag over 40 personer i drift og administrasjon. Vi kan vaske opp mot 20 tonn på en dag, så det er betydelige volum vasketøy som går gjennom bedriften vår hver dag.

Alt dette tøyet skal hver dag ut til våre kunder. Det skal ut til hoteller, sykehus, kommuner og andre bedrifter i regionen. Til dette har vi selvsagt behov for en god logistikk med moderne biler og gode sjåfører. Vi har kunder i hele Innlandet, og logistikk er en sentral del av vår tjeneste. Derfor har vi nå besluttet å bygge opp et eget distribusjonsapparat. Vi ser i disse dager etter dyktige medarbeidere som får en unik mulighet til å være med på å etablere vår egen distribusjon.

Biri er en viktig avdeling for oss, i et viktig marked. Jeg tror at transport i egenregi er en riktig satsing for Nor Tekstil på Biri. Det gir gode rammer for arbeidstakere, og vi som bedrift får bedre styring med transport og levering. Det er jo sjåførene som møter kunden. Sjåførene er en viktig del av vår kundeservice. Det er også i tråd med våre verdier med lokale arbeidsplasser og utvikling av egne ansatte.
— Leif Belsvik, Konsernsjef i Nor Tekstil

En svært viktig kundegruppe for Nor Tekstil er store og små helseinstitusjoner. Vi er kritisk samfunnsfunksjon; uten trygge og stabile leveranser fra oss vil helseinstitusjoner ikke kunne drive sin aktivitet. Andre viktige kunder er hotell, industri og andre bedriftskunder i Innlandet.


“Jeg gleder meg til å utvikle avdelingen videre. Det er spennende å lede en avdeling som blir satset på av et så stort konsern. Jeg er stolt over å kunne være med å bidra til å skape flere arbeidsplasser! Så blir det kjekt at vi skal få kjøpe inn nye store lastebiler, og etablere vår egen transportavdeling. Så dersom du har lappen for stor bil og ønsker å jobbe hos oss så er det bare å ta kontakt.”

Tove Rangmel, Driftssjef avdeling Biri


Nor Tekstil avdeling Biri er lokalisert på gamle Biri senter like ved travbanen.

Er du interessert i å være med på å bygge opp vår distribusjonsavdeling ved Nor Tekstil avd. Biri?
Da kan du se nærmere på stillingene nedenfor:



For spørsmål kan du kontakte Driftssjef Tove Rangmel:

  • Telefon: 919 00 710

  • E-post: tove.rangmel@nortekstil.no

Arild Ommedal