Silje Sunde - Leder Prosjekt Konsern

Silje synes det er spennende å starte i Nor Tekstil, og har hørt om reisen til Nor Tektil fra hun var liten av.

På sensommeren hadde Silje Sunde sine første arbeidsdager i Nor Tekstil. Silje går inn i en helt ny stilling som skal styrke vårt arbeid innenfor prosjektområdet. Stillingstittelen er Leder Prosjekt Konsern. Denne nye stillingen skal lede, gjennomføre og følge opp strategiske prosjekter, både store og små – og ellers være en viktig faglig støtte på området.  

Silje er 43 år, samboer med Frode, har 3 sønner og kommer fra Florø. Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU innenfor kommunikasjonsteknologi. Etter å ha bodd borte fra Florø i nesten 20 år, vendte hun nesen hjemover. De siste 8 årene har hun jobbet i Sparebanken Sogn og Fjordane. Der kommer Silje fra stillingen som Direktør for Forretningsstøtte. I tillegg har hun 12 års erfaring fra konsulentselskapene Accenture og Capgemini, hvor hun har jobbet som prosjektleder for større IT-prosjekt.

Når Silje har fri er det strandhuset til familien hennes i Bremanger på Grotle som står høyt på lista. Bølgeskvulp, kaffekopp, en god bok og en tur på Veten er noe Silje liker å slappe av med.

Silje trives å jobbe med tekstiler, og det var særdeles gøy å få noen dager i vaskeriet i Florø. Der fikk hun blant annet være med på å reparere arbeidstøy.

Hvorfor Nor Tekstil?

Nor Tekstil er en Florøbedrift som virkelig viser seg igjen nasjonalt, og reisen fra det første vaskeriet til dagens konsern er veldig imponerende. Helt siden jeg var liten har min mor fortalt meg om Ester Belsvik, og det hun har lagt grunnlaget for, og bidratt til å bygge opp. Ester er en inspirerende rollemodell.

For meg er det også spennende å bli en del av næringslivet i Florø, og ikke minst å få jobbe innenfor industri, det ser jeg frem til sier en sprudlende blid Silje.

I tillegg forteller Silje ivrig at hun er så begeistret over å starte i tekstilbransjen, da en av hennes store fritidsinteresser er håndarbeid. Dette innebærer både søm, re-design, broderi og strikk. Som en del av opplæringen var Silje på hospitering i vaskeriet i Florø. Der fikk hun blant annet prøve seg på reparasjonsstasjonene for arbeidstøy.

- Jeg byttet glidelåser på kjeledresser, sydde i knapper og lappet hull. Jeg synes det er fantastisk at Nor Tekstil har søkelys på å reparere tøy for å forlenge levetiden. Det er bærekraft i praksis!

Hvordan har du blitt tatt imot?

Jeg har fått en varm velkomst. Min nye leder, Otto Herrmann (Konsernleder Drift), hadde lagt ut rød løper på kontoret mitt når jeg begynte i jobben. Jeg fikk gleden av å jobbe i vaskeriet i Florø noen dager, og på det Nasjonale kundesenteret. I tillegg skal jeg også hospitere på noen av de større anleggene andre steder i landet. Det er viktig for meg å få innblikk i driftsprosesser og kundebehandling for å kunne gjennomføre nyttige prosjekter som gir gode resultat.

Hva tar du med deg fra tidligere erfaringer inn til oss i Nor Tekstil?

Jeg er teknolog i bunn, og har ellers god oppdragelse i struktur og gjennomføringskraft fra konsulentbransjen. Jeg har også erfaring fra strategi- og innovasjonsarbeid. Alt dette vil jeg ta med meg inn i Nor Tekstil, og forhåpentligvis bidra til å skape verdi her. Jeg ser fram til å få oversikt og kompetanse om tekstil- og vaskeribransjen, og ikke minst å bli kjent med mine nye kollegaer, avslutter Silje med et smil.

Vi i Nor Tekstil er stolte og fornøyde med å ha fått Silje med på laget, og ønsker henne lykke til i rollen som Leder Prosjekt Konsern.

Arild Ommedal