Samling med alle Driftssjefer

I Nor Tekstil er det 18 driftssjefer som har ansvar for til sammen 24 vaskerianlegg. De sysselsetter over 1.000 mennesker rundt om i landet, og forvalter en omsetning på over 1,2 milliarder kroner. De var nylig samlet ved hovedkontoret vårt i Florø for erfaringsutveksling og faglig påfyll.

Driftssjef

En Driftssjef har øverste ansvar for sitt vaskerianlegg i Nor Tekstil. Dette innebærer blant annet personalansvar, budsjett og resultater, HMSK, markedsoppgaver og mye mer. I Nor Tekstil vaskes det opp mot 300 tonn tøy hver eneste dag. Dette tilsvarer omtrent 60.000 vaskemaskiner, og det er en driftssjef sitt ansvar å sikre at dette går rundt på en god måte.

Finn Olav Ås som er Driftssjef for vårt vaskeri i Kristiansand beskriver sin rolle som det han på mange måter vil kalle drømmejobben. Kristiansand er et svært velfungerende vaskeri med over 30 ansatte som omsetter for omtrent 80 millioner per år.

Rollen vår handler om at her har du et vaskeri til rådighet, og så det er opp til oss å få dette til å gå bra, skape en god arbeidsplass og gå med overskudd. Dette vaskeriet er på mange måter min bedrift, og jeg må ta ansvaret og eierskapet for dette, forteller en entusiastisk Finn Olav.

4-6 ganger i året samler Otto Herrmann, som er Konsernleder Drift, alle sine Driftssjefer til ledersamling. Tema som går igjen på samlingene er å finne felles best practise, finne støtte i hverandre og dele erfaringer. Samtidig er de innom temaer som HMSK, effektivisering, kostnadsreduksjon og hvordan bli bedre.

Bilde: Konsernleder Drift Otto Hermann

Bilde: Konsernleder Drift Otto Hermann


Hva innebærer det å være driftssjef?

- Jeg er veldig opptatt av at hver enkelt driftssjef skal være en synlig leder og kjenne sine ansatte, forteller Otto Hermann. Han trekker blant annet frem viktigheten av å være tydelig på forventninger til sine ansatte på vaskeriet og hva som er målet. Videre sammenligner han viktigheten av et tydelig felles mål med et fotballag, hvis ikke alle vet hvilket mål de skal score på blir heller ikke resultatet særlig bra.  – Jeg syns det er et godt eksempel på viktigheten av å være tydelig i mål og forventninger. Det er viktig at hver eneste driftssjef kjenner og forvalter dette ansvaret forteller Herrmann. God drift handler om våre medarbeidere, våre maskiner og det å forstå våre kunders behov. Du må styre etter en tydelig retning og med fokus på å jobbe smartere


En nøkkel til å klare dette er ifølge Otto Herrmann evnen til å bruke sine ressurser på riktig måte, synlig ledelse og ikke minst alltid være nysgjerrig og interessere seg for det man holder på med.


Temposeminaret i Florø

En del av det faglige opplegget denne gangen var at alle Driftssjefer deltok på Temposeminaret i Florø. Dette er et seminar som omtaler seg som det ledende og største inspirasjonsseminaret for næringslivet i Sogn og Fjordane. De har holdt på i 19 år og kan tilby et variert faglig innhold av høy kvalitet. Blant annet var Mikael Andersson foredragsholder. Andersson er født uten armer og bein, og snakket om ressurser og muligheter i livet med foredraget «Tankens Kraft».

Job Bakker som leder vårt anlegg i Ålesund var en av de som lot seg inspirere.

Jeg syns det var et veldig bra opplegg. Det inspirerer til å aldri gi opp, se potensiale og hvis driven er sterk nok vil du klare å nå dine mål, forteller en oppglødd Bakker.

Etter to dager med faglig påfyll ble samlingen avsluttet med bankett på Florøs nyeste restaurant, Bolette. Også dette var i regi av Temposeminaret og var en god avslutning på det som hadde vært produktive dager med variert innhold.

KarriereKristian Løseth