Miljøpartiet De Grønne besøker Nor Tekstil

MDG.jpg

Denne uken besøkte Miljøpartiet De Grønne Nor Tekstil sitt hovedkontor i Florø. Vi hadde besøk av MDG sin nasjonale talsperson Arild Hermstad og hans politiske rådgiver Kristin Brenna. Arild har over 15 års erfaring som leder for Fremtiden i våre hender og har selv jobbet innenfor tekstil bransjen. Kristin er tidligere kommunikasjonsrådgiver i Zero.

Miljøpartiet ytret et ønske om bedriftsbesøk hos Nor Tekstil og vi takket selvsagt ja til dette. Vi satt en times tid og diskuterte temaer knyttet til miljø- og bærekraftsprofil og samfunnsansvar. MDG var interessert i hvilke tiltak Nor Tekstil har gjort for en bærekraftig forretningsmodell. Nor Tekstil er svært opptatt av samfunnsansvar, noe som kommer frem gjennom våre åpne og  transparente miljørapporter. Vi har de siste årene redusert energiforbruk og vannforbruk, redusert utslipp av Co2 med ca 40%, ekspandert bilflåten med elektriske lastebiler og redusert forbruket av kjemikalier. 80% av volumet i Nor Tekstil er produsert av Svanemerkede vaskerier.

«Vi ønsket å møte en bedrift som tar sirkulærøkonomi på alvor og som gjør mye for å redusere miljøbelastningen. Areidet og samfunnsansvaret Nor Tekstil gjør er veldig inspirerende og spennende. Med alt fra produsenter i pakistan til arbeideidere fra alle hjørner i hele verden. Nor Tekstil er med på å stille de kravene som er nødvendig for å løse miljøproblemene i fremtiden»
— Arild Hermstad, Nasjonal talsperson miljøpartiet de grønne
Kristian Løseth