Polytex - effektiv håndtering av arbeidstøy

Nor Tekstil sammen med Polytex på Forum for sykehusrenhold.

Polytex er en digital løsning for inn- og utlevering av arbeidstøy. Automaten sikrer en effektiv håndtering av tekstiler, som i tillegg ivaretar hygiene på en god måte da brukerne kun er i kontakt med de plaggene de selv tar ut. Systemet er spesielt godt egnet for sykehus, næringsmiddelbedrifter og andre produksjonsenheter med stort forbruk av arbeidstøy.

Helautomatisert skapløsning

Polytex er en automatisert skapløsning for inn- og utlevering av tekstiler. Systemet kan plasseres hvor som helst, og det tar mindre enn 10 sekunder å hente ut et plagg. Dette gjøres enkelt ved at hver bruker skanner sitt kort, velger størrelse og får plagget utlevert fra automaten. Når arbeidsdagen er slutt, leveres plagget inn i en av systemets returbeholdere. Det at selve skapløsningen er lukket, sikrer optimal hygiene da brukerne selv ikke er i kontakt med andre plagg enn de som de selv tar ut av skapet. Gjennom chipteknologi registrerer løsningen hvilke plagg som er tatt ut og levert inn i skapet. Løsningen er satt opp slik at hver bruker han sin konto, med en definert saldo på hvor mange plagg som kan tas ut av skapet. Dette sikrer at skapets brukere må levere inn tekstiler for å få lov å ta ut nye når man går over sin saldo. På denne måten vil det være en god og jevn sirkulasjon av tekstiler til en hver tid.

Strålende fornøyde kunder

Alejandro Marcussen har jobbet tett med flere sykehus i forbindelse med at de har tatt i bruk Polytex for håndtering av tøy til sine ansatte. Han har kun gode skussmål og er veldig engasjert når han snakker om automatene.

- Vi opplever at tekstilavdelingene som håndterer tøy er strålende fornøyde da det alltid er tekstiler tilgjengelig, en har full oversikt og kan følge mer med på forbruk. Brukerne sier det mye av det samme. Her er alltid tøy tilgjengelig, aldri en tom hylle. Ettersom automaten er en lukket løsning, slipper brukeren å berøre noe av tøyet i maskinen når de skal hente ut sitt arbeidstøy. Her kan en enkelt klikke på produktet og størrelsen en trenger og få dette utlevert fort. Dette sikrer optimal ivaretakelse av hygiene og unngår eventuell kontaminering av plaggene.

Både vi som leverandør og våre kunder synes dette er en stor suksess!
— Alejandro Marcussen

Det at Polytex har både en returordning og utlevering i sin løsning gjør til at det er mindre svinn av tekstiler. I automaten kan man gå inn og sette saldo på brukernivå. Alle tekstiler som leveres inn og ut registreres i maskinen. Dette gjør at brukerne må leverer inn tøy før de henter ut nye og rene tekstiler. På denne måten sikres en bedre sirkulasjon av tekstiler som igjen er med på å redusere svinn og hamstring. Reduksjon av svinn og hamstring er samtidig med på å redusere tekstilene sitt miljøfotavtrykk og sikrer en lengre levetid på hvert plagg.

Nor Tekstil undersøkte flere store leverandører på verdensbasis før vi valgte å inngå et samarbeid med Polytex. De passet godt inn i det fokuset som vi har på hygiene samt sømløs og effektiv håndtering av tekstiler. I 5 år nå har vi samarbeidet med Polytex hvor både vi og kundene synes dette er en stor suksess!

Se mer informasjon om Polytex her:

Polytex - Berøringsfri utlevering av tekstiler.