17. mai - Renseriene går for full maskin

I en rensemaskin blir ikke tøyet skyllet i vann, men i hydrokarbon

I en rensemaskin blir ikke tøyet skyllet i vann, men i hydrokarbon

Siden 1814 har Nordmenn etablert seg en sterk kultur for feiring av grunnlovsdagen. 17. mai er en svært travel dag for de aller fleste, både i privatlivet og næringslivet. Dette er ikke annerledes for Nor Tekstil og det blir spesielt lagt merke til på samtlige av våre 8 renserier rundt omkring i landet. I sammenheng med forberedelser til den store dagen, renser nordmenn dresser, bunader og duker for fullt. Vil du vite hvor vi har renserier? Klikk her

Kundetilfredshet er nøkkelen

Mantana jobber på Nor Tekstil sitt renseri i Florø, som ligger rett i vegg med vaskeriet. Hun er en av 2 til 3 personer som bemanner renseriet til enhver tid. Hun har jobbet på renseriet i over 2 år og er utdannet som skredder. Mantana er svært opptatt av at rensing av tekstilene blir gjennomført på en profesjonell og grundig måte.

Mantana viser videre hvordan en typisk henvendelse blir behandlet. Hun starter med å se gjennom tøyet for å finne ut hvor hun ser flekker, også tar en avgjørelse på hvordan hun skal gå frem med hvert enkelt plagg. Noen plagg krever enkel flekkbehandling med strykejern og såpe, andre må gjennom rensemaskinen.

IMG-1671-min.JPG

“Det viktigste vi gjør på renseriet er å sørge for at tøyet blir behandlet profesjonelt og at kundene blir fornøyd med resultatet”

- Mantana, Nor Tekstil avd. Florø

IMG-1676-min.JPG

Tips til 17. Mai

  • Dersom det kommer flekker på bunad, dress eller duker, er det svært viktig å legge tekstilene på vann så fort som mulig for å bevare kvaliteten. Bruk en fuktig klut til å tørke over og unngå å la det ligge. Dersom du ikke får vekk flekkene, send tøyet inn til rens fortløpende.

  • Til lenger en flekk er uberørt, til bedre sitter den. Se derfor igjennom tøyet før du henger det opp

  • Skal du levere inn tekstiler til rens før sesongutsatte perioder som jul, 17.mai, bryllups-sesongen og lignende, lever det inn god tid i forveien.


Gratulerer så mye med dagen fra alle i Nor Tekstil!

Kristian Løseth