Høyteknologisk vaskerør på Valen

Nor Tekstil har høyt fokus på bærekraft og miljø, og vi har i den sammenheng oppgradert maskinparken på avdelingen vår på Valen. Vi har investert i en helt ny vaskemaskin som er av den nyeste teknologien innenfor industrivask. Den tar hensyn til miljø i tillegg til at den gir en kostnadseffektiv produksjon.

Det er et JETT vaskerør fra den Tyske produsenten Kannegiesser som er kjøpt inn i Valen. Det er Jako som leverer det nye vaskerøret. Denne oppgraderingen er helt nødvendig for at avdelingen skal møte både dagens og fremtidens krav til en bærekraftig og lønnsom produksjon.

En utfordring på vaskeriet i Valen har tidligere vert at vaskekapasiteten har vert for lav i forhold til behovet. Med den nye maskinen, som veier hele 27,4 tonn, vil vi nesten kunne doble denne kapasiteten. Den nye maskinen har det laveste vann- og energiforbruket innenfor dagens teknologi, noe som vil gi en kraftig reduksjon i vann- og energiforbruk.

IMG_7391.JPG

– Det nye vaskerøret vil kunne vaska om lag ni tonn tøy per dag, noko som betyr at vi kan produsera alt på eitt skift i forhold til to skift i dag. Andre fordelar vi får, er ein kraftig reduksjon i vatn- og energiforbruk. Vi får også ein helt anna driftstryggleik enn den vi har i dag. Det nye anlegget er blant anna «online» med fabrikken i Tyskland, noko som betyr at vi kan løysa tekniske utfordringar mykje raskare og enklare.

- Roy Arne Jensen, Driftsleder avd. Valen

JETT vaskerøret vasker meget godt og har eksepsjonell skyllekvalitet. Dette gjør at vi får bort kjemikalierester uten ekstra nøytraliserende midler, noe som sparer både miljø og unødig kjemikalieforbruk. På den nye maskinen kan man også filtrere varmt vann og sende skyllevannet tilbake i prosessen.

Dette er en av flere investeringer som er gjort på avdeling Valen iløpet av 2018. Jensen kan også røpe at 2019 også vil bli et spennende år hvor produksjonslinjene vil bli forbedret ytterligere.

Kristian Løseth