Verden kommer til Nor Tekstil

Vi i Nor Tekstil har lenge hevdet at vårt nye anlegg på Berger i Oslo er verdens flotteste vaskeri. Ikke bare er det verdens flotteste, men også et av verdens mest høyteknologiske vaskerier. Nor Tekstil har en tydelig miljøpolitikk, noe som helt klart blir gjenspeilet i det nye anlegget. Anlegget vårt får betydelig oppmerksomhet over hele verden. Siden oppstart for litt over ett halvt år siden har vi nå hatt besøk fra andre vaskeriledere fra 14 ulike nasjoner inkludert Japan, USA, Australia og New Zealand.

Ecolab, som er et globalt selskap som leverer såpe og energigjenvinningssystemer på verdensbasis, har vert ansvarlig når det kommer til systemer for gjenvinning av energi, vann og kjemi. Ecolab har levert sine nyeste og mest innovative løsninger for prosessteknologi til gjenvinning av vann og energi. Når det kommer til det lave forbruket av energi og vann per kilo vasket tøy, er det svært få anlegg på verdensbasis som kan sammenlignes med det på Berger. Slik sett fremstår vårt nye anlegg på Berger i verdenstoppen når det gjelder miljømessig fotavtrykk.

Se bilder og video av anlegget vårt nedenfor.

_MG_2569-min.JPG

“Vi har samarbeidet med Nor Tekstil i flere prosjekter de siste årene. Prosjektet i Oslo skiller seg likevel ut. Her har Nor Tekstil utfordret oss til det ytterste. Vi har brukt usedvanlig mye tid til forprosjektering og løsningbeskrivelse. Anlegget i Oslo er det mest komplette anlegget vi i Jensen Group har levert i vår 60 årige historie som global ledende leverandør av maskiner og teknologi til vaskeribransjen”

Jesper Jensen, CEO JENSEN GROUP. Selskapet som har levert maskiner og utstyr til det nye anlegget på Berger i Oslo.

Nor Tekstil har siden 2010 bygget et nytt anlegg i året hvor teknologi, innovasjon og bærekraft har vært en viktig del av utviklingen av anleggene. Flere av våre vaskerier har avansert røntgenteknologi som skanner plaggene, i tillegg til økende grad av robotisering. Ove Belsvik, som er direktør for utvikling i Nor Tekstil, har vært en viktig mann i utviklingen vi har sett de siste årene. Han har også hatt prosjektansvaret for design og bygging av anlegget i Oslo og kommenterer det slik:

I Oslo har vi bygget ett høyteknologisk vaskeri med utstrakt bruk av robotisering og nye løsninger. Anlegget er derfor effektivt og fremstår som ett anlegg med godt arbeidsmiljø for våre medarbeidere. Videre er miljøfotavtrykket dramatisk redusert, og vi bidrar således også i det grønne skiftet. Vi er stolt over anlegget vårt og alle våre ansatte som jobber der. Vi må også rette en stor takk til alle involverte leverandører som har bidratt med sin kompetanse i byggingen av dette flotte vaskeriet.

Se video under fra vaskeriet på Berger:

Kristian Løseth