Nor Tekstil vasker tøy for Universitetssykehuset i Nord-Norge

Det har vært en spennende start på 2019 for Nor Tekstil. For drøyt en måned siden startet vi blant annet opp som hovedleverandør av tekstiler for Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Her skal vi levere alt fra uniformer og pasienttøy til sengetøy som laken, pute- og dynetrekk.

Nor Tekstil er landets største leverandør av tekstiler til helsesektoren og har gjennom flere år levert til en rekke helseforetak i hele landet. Vi leverer blant annet tøy til St. Olavs Hospital i Trondheim, Helse Sør-Øst og Stavanger Universitetssykehus.

En omfattende prosess

Det å starte opp et sykehus er en omfattende prosess. Alle tekstiler fra tidligere leverandør skal erstattes med tekstiler fra ny leverandør. I tillegg må alle lager fylles opp. Dette må koordineres nøye slik at sykehuset får rent tøy i den mengde de har behov for. Siden slutten av januar er det blitt byttet ut over 20 tonn med plagg på universitetssykehuset. Rene nye tekstiler er blitt sendt til UNN sine fire sykehus i Tromsø, Narvik, Harstad og Åsgård. Tekstilene blir vasket og distribuert fra våre vaskerier i Tromsø og Lofoten.

Selve overtakelsen har vært grundig tilrettelagt, og  gjennomføringen har vert nøye planlagt. Vi har byttet ut arbeidstøy til over 5000 ansatte, hvor hvert antrekk skal ha riktig størrelse og dekke den enkeltes behov. Smittevern og hygiene er viktig, i tillegg til komfort for den faktiske brukeren. Siden starten av februar er det levert over 160.000 plagg til de ansatte ved sykehuset.

Selvbetjente løsninger

Med så mange brukere, i form av både ansatte og pasienter, vil det alltid være behov for løpende endringer i tekstilkvaliteter og beholdning. For at dette skal fungere så sømløst som mulig har UNN tatt i bruk flere iPhoner med egen Nor Tekstil-app for bestilling av tøy. På denne måten kan man enkelt justere bestillinger underveis etter hvert som daglige behov ute i UNN sine avdelinger endres.

I tillegg har UNN tilgang til Nor Tekstil sin helt nye MinSide-løsning hvor man enkelt kan foreta bestillinger via vår Web-portal. Både MinSide og appen er integrert direkte mot våre digitale styringssystemer. Gode digitale on-line løsninger gjør hverdagen enklere og mer effektiv både for UNN og for Nor Tekstil.

 

Oppstarten av UNN har gått over all forventning. God planlegging samt flinke og kompentente medarbeidere som alltid stiller opp har virkelig gitt resultater
— Jan Kåre Amundsen, Driftssjef Troms og Finnmark.

Lang fartstid

Det er første gang siden 70-tallet at UNN bytter leverandør av tekstiler. Vi er likevel sikre på at Universitetssykehuset i Nord-Norge er i trygge hender. Vår lokale driftssjef i Troms og Finnmark, Jan Kåre Amundsen, har lang fartstid i bransjen.

Amundsen vant blant annet i 2012 Clax Hederspris. Dette er en pris som markerer enkeltpersoners langvarige og betydningsfulle innsats for renseri- og vaskeribransjens fremme. Jan Kåre var selv tilstede i den hektiske oppstartuken og bidro til at våre første leveringer til  UNN i Tromsø gikk etter planen.

Vi i Nor Tekstil ser frem til et godt samarbeid med Universitetssykehuset i Nord-Norge.


Første levering til UNN i Tromsø natten 25. januar.

Første levering til UNN i Tromsø natten 25. januar.

Kristian Løseth