Sommer er høysesong

Hvor sommer for mange assosieres med lavsesong og ferietid er det for oss i Nor Tekstil det motsatte. Sommer og ferie er høysesong for hotell og reiseliv. Dette betyr også høysesong for Nor Tekstil da nettopp hotell og reiseliv er blant våre viktigste kunder.

En sommer med høy aktivitet

Hver eneste sommer er en av de mest hektiske periodene for Nor Tekstil, hvor det er ekstra høy aktivitet rundt kunder som er en del av service- og turistnæringen. Mange hoteller og restauranter er fullbooket, noe som gjør at etterspørselen etter blant annet sengetøy, duker og servietter er høyere enn normalt. I Norge er reiselivsnæringen en viktig del av vår verdiskapning som sysselsetter tusenvis av personer. Dette påvirker også Nor Tekstil.

Til tross for en noe grå start på sommeren for mange er høysesongen for oss i Nor Tekstil i gang for fullt. Flere av våre avdelinger kan allerede nå vise til rekordhøy omsetning sammenlignet med tidligere år. Mange avdelinger legger om fra et til to skift nå i sommermånedene. En viktig del av dette er sommervikarer som bidrar til å holde aktiviteten oppe.

Hver eneste sommer tar vi inn flere hundre vikarer for å hjelpe oss gjennom en travel sommer. Veldig mange av disse er unge skoleelever som bruker ferien sin på å tjene litt ekstra penger, samtidig som de skaffer seg viktig arbeidserfaring.


Sommervikarer en viktig ressurs

Her står Tobias (til venstre) og Kimmely (i midten) og sorterer laken som skal sorteres før vask.

Her står Tobias (til venstre) og Kimmely (i midten) og sorterer laken som skal sorteres før vask.

Her overrekker Driftssjef Fred Helge blomster til Mantana som fyller år.

Her overrekker Driftssjef Fred Helge blomster til Mantana som fyller år.

Denne uken har vi tatt en prat med Kimmely og Tobias, som er to av Nor Tekstil sine sommervikarer. De jobber på vaskeriet vårt i Florø. Kimmely er på sitt første år i Nor Tekstil mens Tobias har vert en regelmessig deltidsansatt gjennom mange år. I tillegg har han vert innom flere av Nor Tekstil sine vaskerier. Begge de to sommervikarene er studenter til vanlig og jobber i Nor Tekstil mens de er hjemme i Florø på sommerferie.

Kimmely jobber hovedsakelig med merking og registrering av arbeidstøy på varemottaket i Florø. Arbeidstøyet hun håndterer kan være alt fra arbeidstøyet som en elektriker bruker på en oljeplatform til uniformen til en lege eller sykepleier. Dette er det første leddet i prosessen når et plagg blir returnert fra en kunde. Hun tar i mot tøyet, registrer og sorterer det, før tøyet skal videre til vask. Hun sjekker også etter hittegods som kan ligge igjen i tøyet og røper at det er mye rart som blir funnet. Dette er en svært viktig jobb for at tøyet blir returnert til riktig kunde, med riktig antall tøy, på riktig sted og til riktig tid.

Hun har jobbet hos Nor Tekstil i to måneder og skryter over hvor godt de ansatte har introdusert hun for bedriften. Kimmely er svært fornøyd med hvor forståelsesfulle de er i forhold fleksibilitet og arbeidstider. Begge to nevner at Nor Tekstil har et godt tilbud for de ansatte og kantinen blir hyppig nevnt utover i praten, hvor det er variert mat fra dag til dag. Tobias nevner fredagen som en dag som alltid er ekstra spennende.

Tobias er en erfaren vaskerimedarbeider og har vert innom de fleste mulige arbeidsoppgaver i vaskeriet. Han har gjort alt fra varelevering, sortering på uren side til pakking av tøyet på ren siden. Dette er et viktig skille i vaskeri. Ren og uren side. Han mener at jo mer man kan om vaskeri og prosessene, desto flere arbeidsoppgaver kan man få. Tobias sier at det er svært god oppfølging fra de fast ansatte og han skryter spesielt av hvordan nyansatte blir mottatt når det starter. Han avslutter med å fortelle om den løse tonen på jobb og at man alltid blir sett.

Kunne du tenkt deg en karrière innenfor vaskerifaget?

Syns du at vaskeribransjen virker spennende, enten som fast ansatt eller som vikar, da kan du være trygg på at vi alltid er på utkikk etter nye smilende kolleger. Les mer om karrièremuligheter her.

Kristian Løseth