Veien til Bocuse d’Or

Boucuse d’Or omtaler seg selv som verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. En av de mest spennende deltakerne er Mathew Leong som til daglig jobber på Restaurant À L’aise i Oslo. Som en del av forberedelsene til mesterskaper har vi i Nor Tekstil vært så heldige å få samarbeide med denne lovende kokken. Dette gjør vi i form av at han stiller i tøy av høy kvalitet fra Nor Tekstil.

Mathew Leong med kokkeoverdel levert av Nor Tekstil

Mathew Leong med kokkeoverdel levert av Nor Tekstil

Boucuse d’Or

Boucuse d’Or er et verdensomspennende mesterskap i fransk kokkekunst som arrangeres annenhvert år. Det blir ansett av de aller fleste kokker og matelskere som den mest prestisjefylte konkurransen innen matlaging. Som en del av konkurransen samarbeider Nor Tekstil med chef Mathew Leong som til daglig jobber på Restauranten À L’aise i Oslo. Mathew og teamet hans får sponset kokketøy i oppkjøringen til Boucuse d`Or, noe vi er svært stolte av å være med å bidra til.

Boucuse d’Or er den ultimate konkurransen i kreativitet, smak, detaljrikdom og design. Det å kunne hevde seg i eliten blant verdens mest ambisiøse konkurrerende kokker, er noe som er svært krevende. Mathew og hans team har allerede gått videre fra Singapore-kvalifiseringen og er nå klar for finalen i Asia- og Stillehavs-regionen som blir holdt i 2020. Videre fra Asia- og Stillehavs-regionen, er det fem lag som går videre til det mest prestisjefulle nivå, verdensmesterskapet i Lyon 2021.

I uttaket til Asia- og Stillehavs-regionen konkurrerte Mathew mot tre andre dyktige kandidater. Hver kandidat hadde fem timer til å forberede åtte porsjoner av patagonisk tannfisk og stripebiff, to retter som uttrykker Singapore sin kulturarv. Kandidatene ble vurdert ut i fra originalitet, smak og ikke minst selve presentasjonen.

67239258_2407646592589408_1932475222930227200_o.png

Veien til Bocuse d’Or

Mattew Leong er en 24 år gammel kokk som startet sin karriere i en svært ung alder. Gjennom hele sin karriere har han drømt om å delta i verdensmesterskapet i den kulinariske verden, Bocuse d’Or. Han har jobbet på uttallige restauranter og hoteller i Singapore før han startet et nytt kapitell i Norge.

«Alle fire kandidater var ekstremt talentfulle, men Mathew var valgt ettersom vi tror at han har den beste kapasiteten til å representere Singapore i mesterskapet om Asia- og Stillehavs-regionen, for en plass i Lyon i 2021» uttaler Eric Teo som er president for Akademiet Bocuse d’Or Singapore.

I en veldig hektisk periode har den travle kokken tatt seg tid til å svare på noen spørsmål fra oss. Vi pratet med Mathew om han og hans bakgrunn, veien til Bocuse d’Or, hans kokkestil, tidligere erfaringer og veien videre i Bocuse d’Or. For alle kulinariske sjeler der ute, god lesing!

My specialty is based on my own personal identity and the style of my cooking
— Mathew Leong
Mathew 3-min.jpg

Kan du ta meg tilbake til når du startet som kokk?
- Jeg startet med kokkelering når jeg var 13 år gammel, etter at jeg vant en kulinarisk konkurranse på skolen. På grunn av denne konkurransen fikk jeg muligheten til å jobbe med Chef Jimmy Chok, noe som gjorde at lidenskapen min for matlaging vokste. Jeg ville ta karrieren til et nytt nivå.

Når Mathew flyttet til Norge startet han Norgeseventyret på Restaurant RENAA, før han startet på Restarant À L’aise hvor han har jobbet i et år og seks måneder. 24 åringen har tatt store steg i karrieren og er nå klar for de kontinentale utslagsrundene av Bocuse d’Or.  

Bocuse d’Or er en enorm begivenhet, er dette drømmen til enhver kokk?
- Jeg vet ikke med andre, siden alle har sine drømmer og mål for livet. For meg handler det om å strebe etter suksess slik at jeg kan konkurrere med de beste. Å være med i Bocuse d’Or har vert drømmen min siden jeg var 14 år.

Drømmen til Mathew er på lang vei til å bli oppnådd, noe Nor Tekstil ønsker være med på å legge til rette for. Mathew er svært fornøyd med at Nor Tekstil gir laget hans treningsuniformer.

Hvordan forbereder du deg selv til mesterskapet?

- Jeg har trent konstant for å forberede meg, samtidig som jeg jobber på daglig basis. For meg handler det om dedikasjon og ha det riktige tankesettet for å strebe etter perfeksjon. Det er også klart at et bra team er viktig. Kokketrener Ulrik Jepsen og assistent er helt avgjørende for å perfeksjonere hvert eneste steg. Jeg vil også trekke frem at Nor Tekstil har vist en uvurderlig støtte for meg og teamet mitt, med fantastisk sponsorer og uniformer.

Vi i Nor Tekstil ønsker Mathew og teamet hans lykke til i det som blir en spennende og krevende konkurranse.

Kristian Løseth